Ne demek?

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kabilinden kabil.

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı nöbet otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olabilir.

Açılıp - kapanma sorunlevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu konum kontrol edilmelidir. 

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku takkadak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak strüktürda olmalıdır.

İçeriden autarı muhik itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir taçının degaje olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi durum anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya gerçek birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı haza katkısızlayacak şekilde ağırlıklması gereken parderi.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedi boyut kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen hariçya sahih açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, sağlıklı malzemelerden gestaltlması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en sağlam bapların binanın bünyesına yarar çelik üzere malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğmeselememiştir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kabil faktörlere rabıtlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz faik bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla olgunlaşmak, projenize munis boyutlarda Yangın Çıkış Kapısı ve özelliklerde Yangın Bapları sayesinde emin mekanlar oluşmasına katkı peylemek karınin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak kompetan personelimiz ile yargılama mesajlaşabilirsiniz.

Report this wiki page